dinsdag 1 november 2011

Het succesverhaal achter Sanemiko

Tijdens het surfen op het internet kom je heel wat rotzooi tegen. Rotzooi in de vorm van slechte (mode)blogs. En dat is ook wat ik grotendeels tegengekomen ben die beruchte, saaie zondag. Wonder boven wonder kom je soms, heel uitzonderlijk op een inspirerende site terecht. Die site of beter de persoon achter die site heeft dan bijzonder inspirerende dingen te vertellen. Dat is dan ook wat mij overkomen is
Sanem Sevgen
Ontmoet Sanem Sevgen, een 24-jarige jongedame die gebeten is door schoenen en handtassen. Ze studeerde af aan de afdeling 'Radio Cinema Televisie' aan het Yeditepe-unief in Istanbul. Je zou denken: fijn, ze gaat een carrière in de media beginnen. Niets is minder waar, na haar universitaire loopbaan besluit ze dat dit toch niet hetgeen is dat ze wil. Ze is niet gelukkig. Sanem heeft ondertussen al veel geprobeerd: ballet, musicals, zang... Zelf zegt ze: "Ik zocht m'n geluk op aarde en in de hemel om het dan te vinden in een kleurrijk verfpalet."
Geluk bij een ongeluk
Haar fantasievol avontuur begon met het vinden van haar moeders-ik citeer- 'lelijk paspoortboekje'. Ze besloot om deze op te fleuren met de nodige kleuren en tekeningen. Het bleef hier uiteraard niet bij. Ze viel alle lelijke, saaie, kleurloze objecten aan met haar verfborstel en verfpalet. Ze kreeg positeive commentaren en toverde heel wat glimlachjes op gezichten. Dat is haar motvatie om verder te doen met hetgeen waarmee ze bezig is.
'Le Petit Prince' en co
Op de een of andere manier komt ze bij schoenen terecht. Ze beschildert witte, zwarte en grijze pumps tot prachtige fantasiebeelden die rechtstreeks uit onze jeugd lijken ontsnapt te zijn. Haar schoenen zijn uniek en met de hand geschilderd, waardoor je nooit iemand in exact dezelfde schoenen zal zien lopen. 'Le Petit Prince', 'Eeyore' van 'Winnie the Pooh', de skyline van Istanbul: niets is haar te vreemd en alles kan als inspiratie dienen.
Just married
Er zijn geen grenzen voor Sanem, want ze ontwerpt ook bruidsschoenen. Een bruidsjurk is immers niets zonder de bijbehorende pumps. En Sanem weet hoe ze spectaculair schoeisel creëert. Ze smukt witte en grijze pumps op met parels, strikjes en schattige cartoons. Uiteraard ontbreken de namen van de bruid en bruidegom niet.
Zo begint ze ook haar site Sanemiko waarop ze haar creaties deelt en waarop de schoenen aan de voeten van de bruid prijken. De schoenen spelen uiteraard de hoofdrol in dit wondermooi sprookje, maar de bruid moet vooral tevreden zijn. Dat is essentieel. Het zijn schoenen die echt een glimlach op je gezicht toveren. Volgens mij kunnen we wel stellen dat iedereen nog lang en gelukkig leefde, in Sanems geval alleszins wel.

N.D.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opinions, suggestions or questions: don't hesitate and react!